Zvonar

У понедељак почиње ЗИПО фест – Квазимодо први на сцени

„Звонар Богородичине цркве у Паризу” први је комад који ће се играти на овогодишњем, другом по реду, Зимском позоришном фестивалу за децу у Алексинцу, који почиње у понедељак, 28. јануара. Живот средњевековног Париза кроз узбудљиву причу Виктора Игоа на сцени ће дочарати глумци Крушевачког позоришта. Текст великог француског писца адаптирао је и поставио редитељ Зоран Лозанчић, који каже да је ова представа најозбиљније од свега што је до сад радио.

У комаду „Звонар богородичине цркве у Паризу” игра готово читави матични ансамбл Крушевачког позоришта, а улога Квазимода поверена је глумцу Дејану Тончићу.

Комад је премијерно изведен средином прошле године, а осим пажње млађег дела публике, коме је превасходно намењен, као озбиљан комад изазвао је пажњу и старијих љубитеља позоришта.
Ово је једна од седам представа, колико ће их бити одиграно на другом ЗИПО фесту, који организује Градско позориште „Театар 91”. Након „Звонара” публика ће имати прилике да види и представе „Папагаји”, „Збрка око вука”, „Дамојед”, „Велики одмор”, „Све за љубав” и „Пепељуга”.

Сви комади играју се у истом термину, од 19 часова.

Цена карата за појединачне представе је 150 динара, а комплет за свих седам је 600 динара.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen + 18 =