У петак истиче рок за соларне панеле

Заинтересовани грађани имају рок до краја недеље да се јаве по Јавном позиву за доделу бесповратних средстава за енергетску санацију породичних кућа на територији општине Алексинац.

По овом јавном позиву који је расписала Општина Алексинац финансираће се набавка соларних панела снаге до и једнако 6 kW, инвертера, пратећих носача панела, двосмерног мерног уређаја за мерење предате и примљене електричне енергије и остале неопходне инсталације за производњу електричне енергије и прикључење на дистрибутивни систем. Затим, финансираће се уградња поменуте опреме и израда неопходне техничке документације.

Максимални износ средстава подстицаја који се додељује, представља мањи износ од 50% од вредности укупне инвестиције са ПДВ-ом, а максимално 420.000 динара са ПДВ-ом и износа који се добија множењем снаге панелау kW из достављене профактуре, са износом од 70.000 динара са ПДВ-ом.

Документација за Јавни позив може се преузети на званичној интернет презентацији општине Алексинац www.aleksinac.org или на пријавници Oпштинске управе општине Алексинац, а Јавни позив је отворен закључно са 28. априлом 2023. године.

За све додатне информације и обавештења у вези Јавног позива заинтересовани грађани могу се обратити заменици председника општине Алексинац на контакт телефон 060/318-22-09 и електронску адресу: e-mail: zamenik@aleksinac.org.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − seven =