У Липовцу стартује камп за рукометашице

У Липовцу данас стартује Летњи камп који организује Женски рукометни клуб „Алексинац”. На окупу ће, како је најављено, бити преко 60 младих рукометашица из 10 градова: Ниша, Бујановца, Врања,  Владичиног Хана, Куршумлије, Прокупља, Пирота, Ћуприје, Ћићевца и, наравно, Алексинца.

Дејан Павловић, председник ЖРК Алексинац

− Велику захвалност дугујемо Канцеларији за младе и Савезу за школски спорт који су нам помогли у самој организацији овог првог по реду кампа − каже председник ЖРК „Алексинац” Дејан Павловић. – У фокусу ће бити рад на индивидуалној техници и оспособљавању играчица за улоге које имају у тиму. Радиће се на техници хватања и додавања лопте, брзом преносу и прелазу из фазе одбране у контранапад. Вежбаће се и техника шута, правилан избор и начин извођења различитих удараца са различитих позиција. Са голманима ће се посебно радити на техници кретања и постављања. Што се тиче  групних тренинга, увежбаваће се различите одбране, као што су 6:0, 5:1, 3-2-1, као и полазак брзог центра и контранапада који се све више играју у савременом рукомету − додаје Павловић.

Осим тренера из Алексинца, у раду Летњег кампа ангажовано је и неколико тренера из овог дела Србије. То су: Марко Милојковић из Јагодине, тренер јуниорске репрезентације Централне Србије, Бојан Стефановић Кузе из Ниша, иначе играч нашег мушког РК „Алексинац”, који ће бити тренер бекова, затим Синиша Ристић из Владичиног Хана, Светислав Јовановић Бели, познати стручњак из нишке „Наисе”, Јована Бартошић, бивша репрезентативка из Ћићевца, и Бојан Трајковић, тренер голмана из Лесковца.

Учесници кампа смештени су у Установи за одмор и рекреацију деце „Липовац”, а камп се завршава 18. августа.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + eighteen =