У ЈКП-у почиње селекција картонске амбалаже

У наредних пар дана радници Јавно комуналног предузећа „Комуналне услуге” ће поделити обавештења свим правним лицима у ширем центру града о једној новини, о једној обавези за кориснике, а то је да ће ЈКП „Комуналне услуге” од 1. марта почети са селекцијом картонске амбалаже, односно засебно ће скупљати картонску амбалажу.

− На свим локацијама предвиђеним за поставку контејнера ћемо поставити посебне посуде за одлагање картонске амбалаже. То ће бити импровизоване посуде за почетак на којима ће јасно бити обележено да служе за одлагање расклопљене картонске амбалаже и сва правна лица ће имати обавезу да у тим посудама одлажу расклопљену картонску амбалажу. Наши радници ће од 8 до 10 часова сваког јутра скупљати картонску амбалажу и предавати даље ту амбалажу на рециклирање − појашњава први човек овог предузећа Далибор Марковић.

Иначе, ова акција ће бити координирана и са надлежном општинском инспекцијом која ће пратити да све функционише како треба, јер је то већ прописано одлуком о комуналном реду на територији општине Алексинац.

− Циљ је да немамо више пуне контејнере картнске амбалаже, јер нерасклопљене кутије се бацају у контејнер и заузму цео контејнер. Надамо се да ћемо на овај начин успети да смањимо притисак на контејнере и радимо нешто што нам је обавеза свима, а то је да вршимо селекцију отпада − додаје Марковић.

У овом предузећу очекују да за месец или два стигну контејнери и за пластичну амбалажу, тако да ће на истим овим локацијама поставити и контејнере за пластичну амбалажу и сви грађани ће имати могућност да врше селекцију на самом месту настанка смећа, то јест на локацијама где су постављени контејнери. Тиме ће се смањити притисак на градску депонију, неће бити више слике препуних контејнера, а радиће се и једна добра ствар, а то је рециклирање смећа и одвајање смећа на различите фракције.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × four =