У библиотеци: Представљена књига првенац наше суграђанке Марије Младеновић

У Библиотеци “Вук Караџић” синоћ је приређена промоција књиге песама “Стазама живота” ауторке Марије Младеновић из Алексинца. Ова књига је њен првенац и издата је од стране Библиотеке “Вук Караџић”.

Марија Младеновић је рођена у Алексинцу где је завршила основну школу и Гимназију. Вишу педагошку школу, на групи за српски језик и књижевност завршила је у Нишу. Њен педагошки рад започет је у Босни и Херцеговини, наставио се у Србији, у Пожаревцу а завршио у Лоћики. Одласком у пензију започиње њен интезиван рад на поезији и то како је нагласила у свом дворишту, испод крушке. Ову књигу посветила је својој ћерки Драгани, инжењеру Телекомуникација.

Уредник издања Синиша Голубовић је рекао да је Марија успела да свој живот персонификује кроз стихове посвећене природи и својим исходиштима, завичају за који је цео живот била везана.

Ова збирка поезије заслужује свој пут, пут ауторкиног писања, ређања јер у свом крајњем облику представља и њен животни пут и жељу да управо сада изда ову књигу.

Рецензент књиге професор књижевности Драгиша Марковић је у свом надахнутом говору истакао да је ова збирка пуна симболике, ту су путеви којима је поетеса одлазила и путеви којима се враћала у своје детињство и у своју младост.

Своје учешће  у представљању ове књиге узеле су и Маријине бивше колеге, као и ученици ОМШ “Владимир Ђорђевић” из Алексинца. Промоцији је присуствовао велики број њених колега, пријатеља и осталог грађанства.

Извор фотографија: Библиотека “Вук Караџић” Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × two =