Dušan Ostojić auto

Tužilaštvo potvrdilo: Ostojićev auto namerno zapaljen

Nakon serije tekstova o zapaljenom automobilu aleksinačkog blogera i aktiviste dr Dušana Ostojića, oglasilo se i Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu. U njihovom saopštenju koje je danas objavljeno na zvaničnom sajtu, nakon našeg novinarskog pitanja kakvih saznanja imaju u vezi sa ovim slučajem, navedeno je da je automobil marke Ševrolet namerno zapaljen.

‒ Od strane uviđajne ekipe PS Aleksinac i PU Niš izvršen je uviđaj, a po odobrenju i nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca i tom prilikom došlo se do saznanja da je vozilo zapaljeno, tj. da je na istom podmetnut požar tako što je najpre razbijeno staklo na vratima vozila i kroz otvor je ubačena zapaljiva materija – navedeno je u saopštenju Tužilaštva uz navođenje da je šteta „grubo” procenjena na oko 250.000 dinara jer je izgorela unutrašnjost vozila. 

Dušan Ostojić auto

Ostojićev automobil nalazio se na parkingu ispred zgrade u ulici Knjaza Miloša, gde oštećeni živi sa porodicom. Ovaj događaj, kažu u aleksinačkom Tužilaštvu, kvalifikovan je kao krivično delo izazivanja opšte opasnosti.

‒ Nadležnoj Policijskoj stanici naloženo je da dostavi krivičnu prijavu protiv nepoznatog učinioca, s tim da se od strane policije preduzimaju odgovarajuće mere i radnje u cilju otkrivanja učinioca ovog krivičnog dela – dodaje se u saopštenju Tužilaštva. 

U Policijskoj upravi Niš dobili smo informaciju da intezivno rade na rasvetljavanju svih činjenica u vezi sa zapaljenim automobilom.

Ostojić: Brinem za porodicu 

OstojićDušan Ostojić, stomatolog iz Aleksinca, član Udruženja novinara Srbije, kome je auto izgoreo u noći između 29. i 30. maja, kaže da najviše brine zbog svoje porodice.

‒ Ja taj stres podnosim kako-tako, ali su problem deca i žena kojima to teško pada. Moja majka je završila u Hitnoj pomoći zbog uznemirenosti, inače trenutno nemam nikakvih uznemiravanja već mi stižu poruke podrške od ljudi koji me znaju – rekao nam je Ostojić. 

Inače, dr Ostojić je juče u izjavama za medije rekao da sumnja da je ovaj slučaj povezan sa njegovim pisanjem i aktivizmom.

‒ Nemam nikakve neprijatelje. Ja sam stomatolog po obrazovanju, nemam nikakve kriminalne poslove, tako da samo na to sumnjam, ali je to teško dokazati – istakao je Ostojić u jučerašnjim izjavama. 

Kako smo nezvanično saznali, u vezi sa ovim slučajem ima pomaka i novih detalja.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

three × 3 =