Dušan Ostojić auto

Тужилаштво потврдило: Остојићев ауто намерно запаљен

Након серије текстова о запаљеном аутомобилу алексиначког блогера и активисте др Душана Остојића, огласило се и Основно јавно тужилаштво у Алексинцу. У њиховом саопштењу које је данас објављено на званичном сајту, након нашег новинарског питања каквих сазнања имају у вези са овим случајем, наведено је да је аутомобил марке Шевролет намерно запаљен.

‒ Од стране увиђајне екипе ПС Алексинац и ПУ Ниш извршен је увиђај, а по одобрењу и налогу дежурног заменика јавног тужиоца и том приликом дошло се до сазнања да је возило запаљено, тј. да је на истом подметнут пожар тако што је најпре разбијено стакло на вратима возила и кроз отвор је убачена запаљива материја – наведено је у саопштењу Тужилаштва уз навођење да је штета „грубо” процењена на око 250.000 динара јер је изгорела унутрашњост возила. 

Dušan Ostojić auto

Остојићев аутомобил налазио се на паркингу испред зграде у улици Књаза Милоша, где оштећени живи са породицом. Овај догађај, кажу у алексиначком Тужилаштву, квалификован је као кривично дело изазивања опште опасности.

‒ Надлежној Полицијској станици наложено је да достави кривичну пријаву против непознатог учиниоца, с тим да се од стране полиције предузимају одговарајуће мере и радње у циљу откривања учиниоца овог кривичног дела – додаје се у саопштењу Тужилаштва. 

У Полицијској управи Ниш добили смо информацију да интезивно раде на расветљавању свих чињеница у вези са запаљеним аутомобилом.

Остојић: Бринем за породицу 

Ostojić Душан Остојић, стоматолог из Алексинца, члан Удружења новинара Србије, коме је ауто изгорео у ноћи између 29. и 30. маја, каже да највише брине због своје породице.

‒ Ја тај стрес подносим како-тако, али су проблем деца и жена којима то тешко пада. Моја мајка је завршила у Хитној помоћи због узнемирености, иначе тренутно немам никаквих узнемиравања већ ми стижу поруке подршке од људи који ме знају – рекао нам је Остојић. 

Иначе, др Остојић је јуче у изјавама за медије рекао да сумња да је овај случај повезан са његовим писањем и активизмом.

‒ Немам никакве непријатеље. Ја сам стоматолог по образовању, немам никакве криминалне послове, тако да само на то сумњам, али је то тешко доказати – истакао је Остојић у јучерашњим изјавама. 

Како смо незванично сазнали, у вези са овим случајем има помака и нових детаља.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − 4 =