Турски амбасадор у Алексинцу: Припрема се пункт за тестирање путника на вирус корона

У просторијама алексиначког Хотела „Босфорус” данас је одржан занимљив пословни састанак на коме су присуствовали власник Февзи Шилик, амбасадор Турске у Србији Хами Аској, председник општине Алексинац Далибор Радичевић и директорка нишке поликлинике „Хуман“ Оливера Синђелић.

На овом састанку договарало се о детаљима око отварања пункта у овом хотелу ради узимања узорака за брзе тестове на присуство вируса короне који би се радили у лабораторији. Овај пункт би био намењен турским грађанима који путују из Европе у Турску и којима је потребан одређени сертификат за бржи улазак у ту земљу.

О значају ове идеје за наш радио амбасадор Аској каже.

 

− Захваљујем се председнику општине Алексинац и власнику хотела, што смо успели ово да урадимо. Ако буде потребе направићемо још на неколико места, али верујем да ће ово биди довољно за сада. Најважније је да смо се данас овде усагласили, верујем да ће касније бити још боље − објаснио је први човек турске амбасаде у Србији.

 

 

Иначе, амбасадор Аској се са српским министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем у Тутину вакцинисао вакцином Астра-Зенека. Пошто је Тутин тада имао најмање вакцинисаних на нивоу целе Србије, то је био и неки вид подршке и охрабривања да се тамошње становништво вакцинише.

Данас је турски амбасадор у Алексинцу урадио брзи антигенски текст на присуство вируса короне и резултати су били негативни. Када ће овај пункт заживети знаће се ускоро пошто је у току спровођење процедуре неопходне за добијање свих неопходних дозвола. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 3 =