plivanje za casni krst

Тридесет три метара до Часног крста

На велики хришћански празник Богојављење, 19. јануара, на Јужној Морави код Катуна, поред Сепарације „Јаковљевић и син”, биће одржано традиционално такмичење за Часни крст. Пливаће се 33 метра, који, у ствари, симболизују број година Исуса Христа.

̶ Пре самог надметања, између 11 и 12 сати, биће обављена провера здравственог стања пријављених такмичара, а затим ће уследити освећење богојављенске водице и почетак такмичења ̶ каже за наш портал јереј Стефан Милановић. 

– У организацији манифестације помаже нам Општина Алексинац која је и ове године обезбедила пехаре за прво, друго и треће место. Осим пехара, победник ће добити на дар и крст ̶ додаје наш саговорник. 

plivanje za casni krst
Фото: Из архиве 

Пливање за Часни крст, осми пут заредом, организују Црквена општина у Станцима и Сепарација „Јаковљевић и син” из Катуна.

Иначе, на прошлогодишњем надметању учествовало је рекордних 19 такмичара из Алексинца, Ниша, Горње Пешчанице, Тешице, Моравца, Житковца, Доњег Адровца, Бобовишта и Краљева, а организатори се надају да ће ове године број такмичара бити још већи.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 2 =