Традиција се наставља у Радевцу

На велики црквени празник Велику Госпојину, у недељу 28. августа, у подјастребачком селу Радевцу биће одржана два интересантна такмичења – једно је намењено спортистима, а друго кулинарима. Празник је повод за организовање ових надметања, а тога дана је у овом насељу и традиционални народни сабор.

У порти црквеног храма Свете Марије Магдалене од 14 сати по четврти пут варјаче ће укрстити учесници гастрономско-кулинарскe манифестацијe – Пасуљијаде.

− Мада смо хтели само Пасуљијаду, има заинтересованих и за кување гулаша, тако да ће моћи да кува ко шта жели  − рекао је Бојан Обрадовић, председник тамошње месне заједнице и организационог одбора манифестације.

Пропозицијама такмичења је предвиђено да се пасуљ и гулаш кувају искључиво на природној ватри, а жири ће оцењивати општи изглед, укус, боју и раскуваност, односно густину пасуља.

Три сата касније, дакле од 17 часова, стартоваће традицонални крос. Такмичари ће бити подељени у две категорије – јуниори и сениори и трчаће на стази од три хиљаде метара.

Пријављивање такмичара за оба надметања је до почетка такмичења. Три најбоље пласиране екипе на такмичењима у кувању пасуља биће награђене пехарима, медаљама и захвалницама. Исте награде очекују и такмичаре у кросу који освоје прво, друго и треће место.

Фотографија из архиве.

Ова такмичења организује Месна заједница Радевца у сарадњи са Црквеним одбором.

Насловна фотографија: Илустрација (архива Алпрес).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − 12 =