Teatar 91 Aleksinac

„Teatar 91“: Nagradjen i u Loznici i na „Nušićevim danima“

Nagrade za najbolju žensku i najbolju mušku ulogu na 11. Festivalu glumačkih ostvarenja u Loznici, koji je juče završen, pripale su glumcima aleksinačkog „Teatra 91“, Tanji Mahmutović i Srđanu Stojadinoviću. Naše pozorište na ovom festivalu predstavilo se komadom „Kidaj od svoga brata“, po tekstu Reja Kunija, a u režiji Branislava Nedića, u kome Tanja tumači likove Micike i Nataše Zec, a Stojadinović, čak četiri lika, Nešu, Predraga, Balšu i Žaka Muždeka. U takmičarskom delu Festivala glumačkih ostvarenja, pored „Teatra 91“ iz Aleksinca, učestvovala su pozorišta iz Ćuprije, Velikog Gradišta, Leskovca, Stare Pazove, Požarevca i Bogatića.

Srđan Stojadinović
Glumac Srđan Stojadinović

–    Lozničani su videli sedam pozorišnih predstava, dve nagrade su stigle u Aleksinac, tako da Aleksinac ima čime da se ponosi – kaže direktorka „Teatra 91“ Milena Rašić.
Aleksinačko pozorište nedavno je u naš grad donelo još jednu nagradu i to sa „Nušićevih dana“. Ansambl „Teatra 91“ na pozorišnoj sceni u Smederevu 22. aprila odigralo je predstavu „Zvezdana prašina“, po tekstu Duška Kovačevića u režiji Branislava Nedića, a naš glumac Boban Todorović proglašen je glumcem večeri.

Boban Todorović
–    Nadali smo se nagradi s obzirom da je to pravilo pozorišnih festivala, kao i „Nušićevih dana“ da se svake večeri dobija nagrada za najboljeg glumca. Predstava je odlično prihvaćena od strane publike i prezadovoljni smo, s obzirom da smo u pratećem programu, pored profesionalnih pozorišta, odigrali našu predstavu – ističe direktorka.

Prema rečima direktorke Rašić, ovakve nagrade veoma su značajne za aleksinačko pozorište, jer osim što predstavljaju motivaciju glumcima, omogućuju Teatru, da pored amaterskog, svoje mesto obezbedi i u profesionalnom pozorišnom svetu.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 3 =