Светислав Пешић жели ,,Алексинчанина’’?

Поједини интернет портали писали су претходних дана о интересовању селектора кошаркашке репрезентације Србије за играче из Сједињених Држава, који су пореклом из наше земље. 

Као први држављанин САД-а који би могао да заигра за српски национални тим, помиње се Саша Стефановић. Реч је о 23-годишњем беку, апсолвенту универзитета ”Пурдју”, који пружа сјајне партије у актуелној сезони.

Оно што је за Алексинчане посебно занимљиво јесте да је Саша син Љубише Стефановића, некадашњег кошаркаша, рођеног у Алексинцу. Љубиша је давне 1970. године са породицом напустио родни Алексинац и преселио се у Америку.

Осим по сјајним партијама на универзитету, Љубиша Стефановић је остао упамћен као први Србин, рођен на тлу наше земље, којег је неки НБА клуб изабрао на драфту. Десило се то 1985. године, када су га као 95. пика одабрали чувени Сијетл Суперсоникси.

Саша Стефановић, који се ових дана нашао у центру пажње, као један од потенцијалних Пешићевих кандидата, кренуо је стопама свог оца и бележи сјајне игре у дресу свог тиме.

Прву прилику да посети земљу својих предака, имао је у мају 2018. године, када је дошао у Београд на окупљање репрезентације за играче до 20 година. Тим поводом, Саша је изјавио за званични портал свог клуба:

  • Ми смо веома поносни људи и волимо да другима показујемо одакле смо. Са задовољством представљамо малу земљу из Источне Европе, а препознатљиви смо и као жилав народ. Част је бити ту где сам сада.

У току актуелне сезоне, Саша постиже 11,6 поена у просеку уз одличне проценте шута из игре. Иначе, још је некадашњи селектор Ђорђевић показивао интересовање за Стефановића, када је одлазио у Америку не би ли се уживо уверио у квалитете овог ,,Алексинчанина”. Том приликом је Стефановић изјавио да му је велика част што селектор показује интересовање за њега и да се нада да ће једног дана заиграти за његов тим.

Хоће ли талентовани кошаркаш, ипак, заиграти за Пешићев састав? Сазнаћемо у периоду који је пред нама.

Причу о Љубиши Стефановићу, имаћете прилику да читате на нашем порталу наредних дана.

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 4 =