Свечаном академијом обележен Дан општине

Тачно у подне почела је Свечана академија поводом обележавања Дана општине, а поводом 190 година од ослобођења Алексинца.

На почетку програма председник општине Алексинац Далибор Радичевић поздравио је госте.
Међу званицама и гостима били су Верица Лазић, изасланик председника Републике Србије, Чедомир Ракић, државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе, Саша Ђорђевић, виши саветник у кабинету министра без портфеља, Новица Тончева, представник Руске амбасаде Наталија Хришченко, први секретар амбасаде и Никола Тарбук, генерални секретар сталне конференције градова и општина. Испред Нишавског округа био је Петар Баговић, начелника округа, и делегације из општина Сокобања, Ражањ, Гаџин Хан и Мерошина.

Гости Алексинца су и представници грчког Еанија из општине Козани, из Лаврија, као и Македонског Брода, и из општине Билећа из Републике Српске.

У пригодном програму за грађане и госте учествовали су глумци Андреј Шепетковски, Катарина Орландић и Дејан Тончић, Алексиначки градски оркестар Никола Цветковић и Анђела Живановић.

Поводом Дана општине, 5. јуна, Скупштина општине традиционално је доделила јавна признања. Највеће општинско признање Плакета припала је Драгану Трајковићу, тренеру џудо и џиу-џицу клуба „НиФ” из Алексинца и репрезентације Србије и Синиши Ристићу, оснивачу и власнику предузећа „Ферос”.

Награде за постигнуте резултате припале су Андрији Живадиновићу из Житковца, ученику нишке гимназије „Светозар Марковић” и члану математичке репрезентације Србије и Јовану Раденковићу, ученику трећег разреда Алексиначке гимназије који је у више области остваривао запажене резултате на свим нивоима такмичења.

Јавно признање „Похвала” ове године додељена је Завичајном одељењу Библиотеке „Вук Караџић” у Алексинцу, Милени Крстић, професорки математике у Алексиначкој гимназији, Споменки Лукић, учитељици у Основној школи „Љупче Николић”, Олги Зуровац, ученици алексиначке школе „Љупче Николић”, Миодрагу Војиновићу из Алексинца, добровољном даваоцу крви, Мини Ђорђевић, кошаркашици турског „Фенербахчеа” и репрезентације Србије и Милени Максимовић, директорки Установе за одмор и рекреацију деце „Липовац”.
У име награђених обратио се Драган Трајковић, тренер џудо и џиу-џицу клуба „НиФ”.

‒ Имам част и одговорност да овим веома успешним људима који не знају за радно време, породицу, где су уложили труд, уложили себе, у својим областима у којим се истичу, у име свих њих да се захвалим свима вама који сте препознали наш рад, труд, непроспаване ноћи, да учинимо наше Алексинчане поносним свуда где представљамо све вас. Велика нам је част и одговорност да ћемо у будућности представљати све вас и наш Алексинац у најбољем светлу. Хвала вам што сте нас изабрали ‒ казао је он.

Свечани дан је завршен вечерњом представом Градског позоришта „Театар 91ˮ који су извели комад „Звездана прашинаˮ и концертом на Стадиону за мале спортове групе „Рибља чорбаˮ.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + nineteen =