Све је спремно за Књижевне сусрете „Гордана Брајовићˮ

Алексинац је у уторак 25. априла, домаћин Књижевних сусрета „Гордана Брајовићˮ, који се ове године у граду на Моравици организују по 26. пут. Ова манифестација се организује у знак сећања на познату дечију песникињу и новинарку родом из алексиначког села Суботинац, Гордану Брајовић.

У уторак 25. априла, у 10 сати је предвиђена традиционална посета Суботинцу, основној школи „Свети Сава”, где ће се овогодишњи добитник награде „Гордана Брајовић” Јовица Тишма представити ђацима. То нам је потврдила Марина Биорац, организатор програма Центра за културу и уметност Алексинац

− Јовица Тишма, овогодишњи добитник награде представља се деци основне школе Свети Сава, затим качи симболично свој плод трешње на такође једно дрво, које, претпостављам да многи знају како изгледа јер су имали прилике да виде и придружује се низу писаца који су добили ту награду претходних година − рекла је Марина Биорац.

Такође, уз њега ће бити и пар писаца из ужег избора, а то су Соња Арсић Вукомановић и Војислав Тодоровић.

Затим је у 12 сати у Дом културе заказана Свечана академија где ће бити додела награда и признања као и сваке године. Ту учествују и писци који су претходних година добили награде. Ту ће бити и ученици основних и средњих школа који су учествовали на конкурсу и освојили награде за своје радове који ће бити објављени у зборнику као и сваке године до сада.

Иначе, у понедељак 24. априла је извесна увертира у фестивал када се у 10 сати и 30 минута подиже застава и одржава маскенбал на коме учествују полазници дечијег вртића „Лане” из Алексинца и нижих разреда основних школа.

− Надамо се да је и њима лепа прилика да се забаве тог дана и да најавимо оно што ће се дешавати следећег дана, а то је фестивал. Деца се крећу у тој поворци, забављају се уз музику, уз балоне, уз слаткише. Овом приликом желим да се посебно захвалим трговинској радњи „Ривал” која нам је изашла у сусрет, поклонивши нам слаткише, које ћемо поделити деци − додала је Биорац.

Организатор фестивала је и ове године Центар за културу и уметност Алексинац, док су Општина Алексинац и Вечерње новости покровитељи Фестивала.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + 1 =