Сутра свечано у образовним установама

У школским установама на подручју општине Алексинац сутра ће бити свечано уз пригодне програме у част обележавања Савиндана, школске славе. У свим школама слава се обележава уз обавезно сечење колача, у присуству свештенства и гостију.

Најпре ће у Основној школи „Десанка Максимовић” у Катуну бити резање славског колача, са почетком у 9 часова. Након тога у 10 часова у Основној школи „Вожд Карађорђе” и Основној школи за децу са сметњама у развоју и инвалидитетом „Смех и суза”, а од 10 часова и 30 минута у Основној музичкој школи „Владимир Ђорђевић”.

У 11 часова школску славу обележиће Алексиначка гимназија, Техничка школа „Прота Стеван Димитријевић” и Биотехнолошка школа „Шуматовац”, Основна школа „Љупче Николић”, Основна школа „Јован Јовановић Змај” на Алексиначком Руднику и Основна школа „Стојан Живковић Столе” у Трњану, а пола сата након 11 часова Основнa школa „Вук Караџић” у Житковцу.

Традиционално, у Академији васпитачко-медицинских струковних студија Светосавска академија и резање колача биће уприличено у 12 часова.

Према информацијама којима располажемо председник општине Далибор Радичевић сечењу славког колача присуствоваће у Основној школи „Стојан Живковић Столе” у Трњану, месту у коме живи.

Насловна фотографија: Илустрација (извор: Архива Ал прес)

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − six =