Сутра се кува ајвар у центру Алексинца

Центром Алексинца сутра ће се поново ширити мирис печене паприке. На платоу испред Дома културе, шести пут заредом биће одржано такмичење у припремању ајвара под називом „Изађи ми на теглу”.

Како је најављено, десет екипа ће од 11 па до 18 сати укрстити варјаче, а она која буде победник учествоваће у финалном такмичењу. За сутрашње такмичење све је спремно, а да влада велико интересовање за ову манифестацију потврдила нам је директорка Установе за одмор и рекерацију деце „Липовац” Милена Максимовић која је задужена за организацију у Алексинцу.

− Ова манифестација је сваке године све популарнија и све већи број учесника покушава да узме учешће. Међутим, нас тридесетак који смо заузели позиције да можемо да организујемо смо увек спремни за једну овакву манифестацију. Ове године имамо десетак екипа и то су наша удружења жена са територије општине Алексинац, неколико школа и неколико неформалних група које ће да буду ту присутне − рекла jе Милена Максимовић.

Осим такмичарског дела, организован је и богат програм како за посетиоце, тако и за такмичаре, а такмичење ће употпунити и културно-уметнички програм.

Да подсетимо, током прошлогодишње манифестације „Изађи ми на теглу” најбољи ајвар припремила је екипа „Домаћице” из Гредетина која је имала и најлепши штанд, 2019. године победу је однела екипа „Фруторˮ из Гредетина, годину раније у овом такмичењу титулу је одбранила екипа „Здраве хране Лазић” из Мозгова која је и 2017. године скувала најбољи ајвар, док су прве године у Алексинцу тријумфовале чланице Удружења „Супер жене” из Тешице.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + two =