dani gordane

Sutra počinju Književni susreti „Gordana Brajovićˮ

Aleksinac je od sutra, 23. aprila, domaćin Književnih susreta „Gordana Brajovićˮ, koji se ove godine u gradu na Moravici organizuju po 22. put. Ova manifestacija se organizuje u znak sećanja na poznatu dečiju pesnikinju i novinarku rodom iz aleksinačkog sela Subotinac, Gordanu Brajović.

Prvi dan ovogodišnjeg književnog skupa pod nazivom „Dan svevidećih naočariˮ počinje svečanim otvaranjem u 16 časova ispred Doma kulture u Aleksincu, kada će uz horsku pratnju dečijeg hora Centra za kulturu i umetnost „Mali vokaliˮ biti podignuta zastava Susreta. U nastavku je planiran maskenbal polaznika Predškolske ustanove „Laneˮ, koji će svoje kreacije pokazati šetnjom kroz glavnu aleksinačku ulicu.

dani gordane plakat

Nakon nastupa najmlađih očekuje nas na platou Doma kulture koncert Baneta Rosića pod nazivom „Poslušajmo čudne priče, čudne zgodeˮ . Sutrašnji program se završava u Domu omladine tribinom „Odgovornost odraslih u književnosti za decu i omladinuˮ , sa početkom u 19 časova, na kojoj učestvuje više dečijih pisaca, a među njima i Vlasta N. Cenić.
Književni susreti u Aleksincu traju do 25. aprila.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

three + four =