dani gordane

Сутра почињу Књижевни сусрети „Гордана Брајовићˮ

Алексинац је од сутра, 23. априла, домаћин Књижевних сусрета „Гордана Брајовићˮ, који се ове године у граду на Моравици организују по 22. пут. Ова манифестација се организује у знак сећања на познату дечију песникињу и новинарку родом из алексиначког села Суботинац, Гордану Брајовић.

Први дан овогодишњег књижевног скупа под називом „Дан свевидећих наочариˮ почиње свечаним отварањем у 16 часова испред Дома културе у Алексинцу, када ће уз хорску пратњу дечијег хора Центра за културу и уметност „Мали вокалиˮ бити подигнута застава Сусрета. У наставку је планиран маскенбал полазника Предшколске установе „Ланеˮ, који ће своје креације показати шетњом кроз главну алексиначку улицу.

dani gordane plakat

Након наступа најмлађих очекује нас на платоу Дома културе концерт Банета Росића под називом „Послушајмо чудне приче, чудне згодеˮ . Сутрашњи програм се завршава у Дому омладине трибином „Одговорност одраслих у књижевности за децу и омладинуˮ , са почетком у 19 часова, на којој учествује више дечијих писаца, а међу њима и Власта Н. Ценић.
Књижевни сусрети у Алексинцу трају до 25. априла.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + 14 =