Сумирали резултате: Уручено 500 пакета и набављене тоне угља и кромпира

Редовна Годишња скупштина Удружења пензионера општине одржана је данас  у Алексинцу, на којој су размотрени и усвојени извештаји о раду и финансирању у 2023. години. Такође, донети су и планови рада, финансијског пословања, као и план путовања, излета и дружења за ову годину.

Подносећи извештај о раду Удружења у прошлој години, потпредседник Радул Стојановић истакао је да је општинска организација пензионера окупила око 2.100 чланова у 37 месних организација, што, како је рекао, није задовољавајући број с обзиром на то да на подручју општине има близу 12.000 уживалаца пензија. 

Стојановић је истакао да је Удружење лане за своје чланове обезбедило 189 тона угља на отплату у више месечних рата. По повољним ценама, обезбеђено је и преко два вагона кромпира из околине Ивањице и 383 пакета или 5.745 килограма свежег пилећег меса. Поред тога, за тешко болесне чланове набављено је и испоручено 120 пакета са храном и хигијенским средствима, као и 300 пакета солидарности, чију је набавку финансирао Републички фонд пензијско-инвалидског осигурања.

Месне организације пензионера у Тешици, Врћеновици, Гредетину, Брадарцу и Глоговици, као и Месна организација у Житковцу, која је најмасовнија на сеоском подручју, похваљене су за добар рад у минулој години. Посебно су истакнуте и активности председника Удружења Бобана Вучковића.

 

У плану рада за 2024. годину наглашено је да ће се наставити с традиционалним акцијама и активностима које имају за циљ олакшање свакодневних проблема пензионерске популације. 

У име локалне самоуправе, скуп је поздравила заменица председника општине Маријана Радивојевић. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × three =