Стигло одобрење: Вакцинација и по селима без пријаве

Усмене и писане молбе алексиначког Дома здравља надлежним републичким установама да се омогући вакцинација грађана и на пунктовима у овдашњим насељима дале су резултате. Како је синоћ објављено на званичном сајту Дома здравља, јуче је стигло обавештење да ће вакцинисање против КОВИД -19 по селима бити омогућено од наредне недеље.

Тачан датум почетка оваквог вида вакцинације није објављен уз образложење де се још увек прецизно не зна датум прве испоруке вакцина за вакцинацију на теренским пунктовима без претходне пријаве преко еУправе. Чека се допремање вакцине, па онда распоред.

Из ове здравствене установе поручују да ће на време да обавесте грађане о времену и сатници вакцинације по селима. У тим активностима медицинари рачунају и на помоћ локалне самоуправе. Први циклус вакцинисања трајаће две недеље.

Овакав начин заштите становништва је био неопходан имајући у виду број села и грађана који живе у алексиначким насељима, као и њихову старосну структуру. Треба најпре вакцинисати најстарије становништво које је најугроженије. Стручњаци кажу да се вакцинацијом смањује оболевање и смртност у популацији.

Извор насловне фотографије: Црвени крст Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five − four =