Сребрном цару највише награда

Синоћ је спуштена завеса на 4. Зимски позоришни фестивал за децу. Његов значај је утолико већи, јер је време његовог дешавања у једном изузетно тешком тренутку, у времену када се боримо против озбиљне и опасне болести која утиче на све нас.

− Верујемо да је овај фестивал један од доказа да ће позориште и уметност изаћи као победник на крају, како се то дешавало и хиљадама година уназад. А највећи доказ је најмлађа публика која је са радошћу и пажњом пратила све дане фестивала − рекли су чланови жирија пре проглашења овогодишњих лауреата.

Након одгледаних свих пет представа жири је једногласно донео одлуку да се специјална награда за колективну игру додели ансамблу представе „Бела Грива” Позоришту лутака „Пинокио” из Београда.

Награда за најбољу костимографију додељена је Соњи Которчевић за костим у представи „Сребрни цар” Првог приградског позоришта „Пулс театар” Лазаревац, а награда за најбољу сценографију Ани Колбјановој за сценографију исте представе.

Награда за најбољу епизодну улогу отишла је Предрагу Павловићу за улогу Лисца у представи „Пинокио каквог још нисте видели” Краљевачког позоришта. За улогу Смиљане у представи „Сребрни цар” Ана Ћук је добила награду за глумца фестивала.

Награда за најбољу режију и представу у целини додељена је Давиду Алићу и Првом приградском позоришту „Пулс театар” Лазаревац.

− Представу „Сребрни цар” одликује изузетан склад глумачке игре и умећа, сценографског и костимографског решења те јасне позоришне поетике која инспирацију проналази у мистичном свету словенске митологије − образложио је жири своју одлуку.

Жири 4. Зимског позоришног фестивала за децу радио је у саставу Бранислав Недић, драматург – председник жирија и чланови Александар Пејаковић, редитељ и Цветин Аничић, глумац-луткар.

Након доделе награда приказан је получасовни филм „Наших 30 година” о тридесет година рада Градског позоришта „Театар 91”.

Фотографије: Хаџи Миодраг Миладиновић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 5 =