Спортске игре младих у Лебану: Алексинчани трећи

У Лебану је јуче одржано регионално финале Дунав осигурање Спортских игара младих у неколико дисциплина. У једној од њих, Кока-кола купу у малом фудбалу, такмичила се и екипа Вукови из Алексинца, која је ово право изборила прошле суботе на Спортским играма младих у Сокобањи.

Вукови су у Лебану забележили две победе и пораз. У четвртфиналу су са 3:1 победили Куршумлију, да би у полуфиналу са екипом Крушевца у регуларном току играли 2:2. Међутим, у извођењу пенала срећа није била на њиховој страни – Крушевљана су славили са 7:6. У мечу за треће место Вукови су победили екипу Ниша са 5:2.

Освајачи трећег места на Међуокружном турниру Спортских игара младих у Лебану

− С обзиром на то да тек другу годину учествујемо у Спортским играма младих, можемо бити задовољни оваквим пласманом, каже за наш портал професор физичке културе Бојан Тодоровић, иначе председник Скупштине Савеза за школски спорт Алексинац. − За разлику од прошле године када су се такмичиле екипе школа, сада смо одлучили да од најбољих појединаца из школа направимо селекцију општине Алексинац − додаје Тодоровић.

Иначе, осим Вукова који су победници Кока-кола купа у Сокобањи, у лепој бањи подно Озрена екипе из Алексинца такмичиле су се у одбојци и игри између две ватре. У одбојци, у конкуренцији девојчица и дечака (2007. годиште и млађи),  Алексинчани су елиминисани у четвртфиналу, док су дечаци (2012. годиште и млађи) освојили четврто место. И игри између две ватре, у конкуренцији дечака (2004. годиште и млађи) екипа Алексинца пласирала се на пету позицију.

Одлазак екипа на Спортске игре младих у Сокобањи и Лебану организовао је Савез за школски спорт Алексинац.


„Пружам руку, не подмећем ногу”

У оквиру Спортских игара младих ове године се у Србији реализује кампања под називом „Пружам руку, не подмећем ногу”, која треба да укаже на све облике вршњачког насиља. У фокусу је понашању деце на спортским теренима, али и родитеља, наставника, вођа екипа, али и навијача.


Фотографије: Приватна архива и Сокопрес (Сокобања)

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 − 3 =