Solunska

Солунска чека асфалт

Радови на изградњи будућег општинског пута Житковац – Доњи Адровац кроз Житковац и Прћиловицу одвијају се планираном динамиком. Извођачима радова на руку иду и веома повољни временски услови за ово доба године.

С обзиром да је у Солунској улици у Прћиловици постављен и други слој туцаника и урађена атмосферска канализација, афалтирање овог дела саобраћајнице могло би да почне већ наредне недеље док ће асфалтирање у Горичкој улици у Житковцу кренути тек кад буду завршени комплетни радови на изградњи атмосферске канализације.

Solunska   

Упоредо са овим радовима, расписана је јавна набавка за израду техничке документације за изградњу моста на Сухотничком потоку који спаја Горичку и Солунску улицу. У општинском Одељењу за комуналне и грађевинске послове очекују да ће документација бити завршена током зимских месеци и да би изградња овог моста преко кога ће прелазити и тешки камиони почети на пролеће наредне године.

Укупна дужина саобраћајнице је 2300 метара а ширина коловоза је 5 метара. Ова инвестиција вредна 34,5 милиона динара финансира се средствима локалне самоуправе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + eight =