Снег пада, Морава опада

У протеклa 24 часа на подручју општине Алексинац било је снега и кише, али температура је у плусу па није било дужег задржавања белог покривача. Метеоролошка станица у Нишу у нашој општини тренутно има три мерна места и према тим подацима највише падавина је било у Рсовцу. Тамо је у току 24 часа пало 18,4 литара, у Гредетину 16,7, а у Мозгову 11,8 литара воде по метру квадратном. У тим местима у раним јутарњим сатима забележен је и снежни покривач, у Рсовцу висине 10, а у Гредетину и Мозгову по два центиметра. Након снежне ноћи и јаког ветра, данас пре подне снег се истопио и видљив је још само на падинама и узвишењима.

У сокобањском селу Језеро забележене су падавине од 15,5 литара уз снежни покривач од 10 центиметара, док у Нишу нема снега, али је било кише и то 10,5 литара по метру квадратном.

Sneg

Ноћашње падавине нису значајно утицале на водостај река, тако да је на мерном месту у Алексинцу забележен минимални раст од неколико центиметара. Код моста у Алексинцу, на основу јутрошњег мерења, ниво Јужне Мораве далеко је од границе редовне одбране од поплава и налази се на три метара и 70 центиметара од те линије, док је од ванредне одбране од поплава удаљен више од 4,5 метра. На основу резултата Републичког хидрометеоролошког завода, ниво Мораве у последњих седам дана био је у опадању.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × one =