Слабије интересовање за бесплатне бање

На оглас Републичког фонда пензијско-инвалидског осигурања за упућивање корисника пензија на бесплатну десетодневну рехабилитацију у бањама и климатском лечилиштима Србије, са подручја алексиначке општине пријавило се 310 пензионера.

То је скоро упола мање у односу на 2023. годину, када се за коришћење ове  погодности пријавило 600 корисника пензија. Претпоставља се да је на слабије интересовање утицала чињеница да је оглас до сада излазио у марту и априлу, па је овај сада, на самом почетку године, по свој прилици, збунио пензионере.

Бесплатну рехабилитацију лане је користило 136 пензионера, а колико њих ће ове године моћи да иде у бање знаће се када комисија Фонда ПИО буде завршила рад. Како су нам рекли у Удружењу пензионера општине Алексинац, ранг-листа корисника пензија који испуњавају услове за упућивање на рехабилитацију биће објављена на огласној табли Удружења, најкасније до 1. марта. На ту листу учесници огласа могу написати приговор који ће бити размотрен, да би 14. марта на истој огласној табли била истакнута коначна листа. Пензионери који добију бању добиће обавештење на кућну адресу. У том обавештењу ће бити назив бање и време када треба треба да отпутују.

Пријављивање за одлазак у бање трајало је од 9. до 25. јануара, а међу условима које су заинтересовани требало да испуне је да пензија не прелази лимит од 39.850 динара, као и да право на бесплатну рехабилитацију нису користили од 2020. године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 4 =