Скуп пчелара у Алексинцу

Међународни стручни семинар за пчеларе под називом „Најскупља роба прва се прода”, 23. по реду, биће одржан ове суботе у Алексинцу.

Свечано отварање овог скупа биће  уприличено у 10 сати и 30 минута у Дому културе и тема првог предавања биће „Пчеларење у Мађарској – земљи са највећом густином пчелињих заједница у ЕУ”. О овој теми говориће председник Пчеларског савеза мађарске Петер Брош.

− Поред госта предавача, председника Пчеларског савеза мађарске Петра Броша, имамо част да семинар отвори и присуствује и лично министарка пољопривреде која је тек недавно ступила на дужност, госпођа Јелена Танасковић. Наравно скуп ће окупити и велики број људи из пчеларских организација широм Србије из руководства Савеза, бројних удружења пчелара и очекујемо до 500 присутних − рекао је др Родољуб Живадиновић, председник СПОС-а.

Током овог скупа дотаћи ће се теме „Зашто најскупља роба прва нађе купца”, а биће одржана и трибина – дискусија са пчеларима на тему „Стање на светском тржишту меда и перспективе”.

 У суботу ће бити приређена и пратећа мања продајна изложба где ће пчелари моћи да се снабдевају са нешто репроматерија, опреме и остало.

Организатори  овог скуп су Регионална асоцијација пчеларских организација југоисточне Србије и Друштво пчелара Алексинац у суорганизацији са Савезом пчеларских организација Србије, под покровитељством општине Алексинац, прве пчеларске општине у Србији.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + 13 =