Шест уговора за још шест домаћинстава

Још шест сеоских домаћинстава на територији наше општине биће обновљно, јер је јуче у Министарству за бригу о селу потписано исто толико уговора о додели бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији наше општине.

Уговор о куповини кућа потписали су Игор Асановић, Северџан Камбери и Бојан Саитовић, Ивана и Маркo Милојковић, Андреа и Бранислав Јевтић, Драгана и Душан Радовановић и Теодор Влајковић и то за куће у Рутевцу, Доњем Љубешу, Вукашиновцу, Доњем Сухотну, Горњем Крупцу и Стублини.

Са ових шест кућа, број домаћинстава на селима у општини Алексинац порастао је за укупно 31, колико је до сада додељено кроз актуелни програм надлежног министарства.

Иначе, Програмом Министарства за бригу о селу предвиђена је додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младим пољопривредницима до 45 година старости за куповину куће са окућницом. Куће могу да се налазе на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским средиштима и приградским насељима.

Циљ овог Програма је мотивисање сеоског становништва да остане на селу и подстицање младих да се врате на село, решавањем стамбеног питања.

Извор фотографије: Општина Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × one =