Šest predstava na šestom festivalu PIP

Šesti po redu Festival prvoizvedenih predstava (PIP) biće održan u Aleksincu od 22. do 27. novembra, potvrđeno je na današnjoj sednici Festivalskog odbora. U takmičarskom repertoaru naći će se šest predstava iz Beograda, Šapca, Sombora i Kragujevca.

PIP 2017

Publika će videti novi komad Dušana Kovačevića „Hipnoza jedne ljubavi” Zvezdara teatra, „Hor bečkih dečaka” u produkciji beogradskog Jugo arta, „Maestro” Somborskog pozorišta, „Novo doba” Bitef teatra, „Rubište” Šabačkog pozorišta, dok će se Knjaževski teatar iz Kragujevca predstaviti komadom „Opet plače, al’ sad od sreće”. Po tradiciji, poslednjeg dana festivala publika će moći da pogleda predstavu u čast nagrađenih. Ove godine biće to drama „Viza”, koju je napisala i režirala Vida Ognjenović. Reč je o diplomskoj predstavi njene klase na Akademiji lepih umetnosti. Festival će i ove godine dodeliti nagrade za najbolji tekst, najboljeg reditelja, najbolju predstavu, najboljeg glumca i glumicu, a tu je i nagrada namenjena najboljem mladom glumcu. O nagradama će odlučivati tročlani žiri: Miša Janketić, Branka Pujić i Goran Ibrajter.

Tomislav Trifunović

Prema rečima selektora, Tomislava Trifunovića, ovogodišnje izdanje Festivala PIP u Aleksinac će dovesti veliki broj zvučnih glumačkih imena među kojima su Anica Dobra, Mirjana Karanović, Dragan Petrović – Pele, Predrag Ejdus, Irfan Mensur, Boda Ninković, Ljubomir Bandović…

I ove godine organizator je priredio bogat prateći program, koji će biti ispunjen izložbama, promocijama knjiga i drugim sadržajima.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine − four =