Седница Општинског већа: Спортистима новац, полицији мотор

Доношењем одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије прошлогодишњег завршног рачуна буџета општине Алексинац већници су почели са радом по дневном реду данашње седнице Општинског већа.

У наставку заседања пред општинском владом нашле су се две одлуке о решавању стамбених потреба избеглица продајом станова у којима су до сада били закупци, а усвојен је и Годишњи извештај о раду Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац за 2023. годину.

Већнци су данас дали и зелено светло за расписивање Конкурса по коме се суфинансирају пројекти у области јавног информисања у овој години, а дали су и сагласност на Предлог решења финансирања програма којима се задовољавају потребе грађана у области спорта у општини Алексинац. Из општинског буџета за спорт је ове године подељено 26 милиона и 865 хиљада динара, а када је реч о износу који су клубови добили, комисија која је распоређивала средства владала се рангом у којем се клуб такмичи и колико је програм развојни.

Овом приликом чули су се и извештаји о пословању јавних предузећа током последњег квартала у 2023. години који су само увертира у годишњи извештај који ће се ускоро наћи пред већницима. Током подношења извештаја, сва три предузећа су исказала позитиван салдо, па је тако на крају године Јавно комунално предузеће „Комуналне услуге” било у плусу нешто преко 9 милиона динара, Јавно предузеће за путеве скоро пет милиона, а ЈКП „Водовод и канализација” преко 14 и по милиона динара.

 

Према свему судећи, ускоро ће Јавно предузеће за путеве кренути са одржавањем атарских путева, јер је током данашње седнице Већа усвојен ценовник овог предузећа који је исти као и прошле године.

Општина ће ускоро добити и саобраћајног полицајца на мотору, јер је власништво набављеног мотора преко Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац, за ове потребе, пребачено на полицију, а биће подељено и 85 ауто-седишта за децу родитељима који су се јавили по последњем позиву овог савета током новембра и децембра прошле године.

Наравно, ни данашње заседање општинског већа није протекло без вансудских поравнања са грађанима који су претрпели уједа паса луталица и за те намене, за шест захтева, биће издвојено око четврт милиона динара из општинског буџета.

2 коментара

  1. E sad pošto ste dali pare Napredku i Moravi proverite gde su otišle u čije džepove jel ti što vode te propale klubove nema kuče za šta da ih ujede a posle sezone lova do krova

  2. Sakupljaju se pare od građana za obnovu dečijeg odeljenja u bolnici a vi dajete ovim grobarima aleksinačkog fudbala 50 000 eura za trange frange da se dobro nakradu ovi funkcioneri Morave i Napredka bruka

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + 8 =