dom zdravlja

Савремена опрема за алексиначко здравство

Грађани општине Алексинац више неће морати да иду у друге општине ради холтера, или да скупо плаћају ову врсту дијагностике у приватним ординацијама. Од јуче Дом здравља Алексинац поседује нове уређаје, холтер крвног притиска и ЕКГ холтер систем.

Купљени холтер крвног притиска производи једна од најпрестижнијих фирми у тој сфери производње медицинских уређаја, са софтвером за анализу регистрованих вредности крвног притиска и снимачем за регистровање вредности крвног притиска. ЕКГ холтер систем такође производи иста швајцарска фирма, а овај модел уређаја је са софтвером за дугорочну анализу снимљеног ЕКГ-а и ЕКГ холтер снимачем.

Рад са овим уређајима кренуће када се заврше потребне административне процедуре са Републичким фондом здравственог осигурања, а спроводиће се у најтешњој сарадњи са Општом болницом Алексинац и њеним стручњацима интерне медицине.

Оба уређаја коштају 939 хиљада динара и средства за куповину је обезбедила општина Алексинац, а на иницијативу Савета за здравље општине Алексинац. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 4 =