Саветодавци о еАграру данас у Доњем Љубешу, сутра у Гредетину

Саветодавци из Пољопривредно саветодавне и стручне службе Ниш кренули су данас у посету свим пољопривредницима на територији наше општине, а како би их упознали их са апликацијом еАграр. Они ће заинтересованим носиоцима пољопривредног газдинства да помогну са инсталирањем апликације за свако регистровано пољопривредно газдинство.

Саветодавци ће данас од 9 сати бити у месној заједници Доњи Љубеш где ће бити на располагању и пољопривредницима из Витковца и Срезовца. Сутрадан, у уторак, у Гредетину ће моћи да им се јаве пољопривредни произвођачи из овог места, а такође и из Радевца, Јаковља и Крушја. Среда је резервисана за мештане Мозгова и околних места, тачније Суботинца и Брадарца, док ће у четвртак саветодавци бити у Глоговици и ту могу да дођу и пољопривредници из Алексиначког Бујмира.

Иначе, нови информациони систем еАграр, како је објашњено, уводи се у циљу модернизације и убрзања процеса уписа података, промене података у Регистру пољопривредних газдинстава као и одобравања и исплате подстицаја у пољопривреди. Подстицаји ће бити исплаћивани највероватније у априлу месецу, до када треба и приступити еАграру.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 − 3 =