Savet za zdravlje

Савет за здравље о свом раду и вакцинацији

Чланови Савета за здравље општине Алексинац у Извештају о свом раду за 2021. годину, усвојеном на седници у петак поподне, поред наведених активности указали су и на утицај епидемије на спровођење планираних годишњих активности. Од акција које су реализоване наводи се разматрање информација о вакцинацији и епидемијској ситуацији на подручју наше општине.

Ово тело је иницирало обележавање паркинг места за пацијенте, запослене и службена возила Дома здравља, узето је и учешће у обележавању Европске недеље урбане мобилности, одржане у Алексинцу од 16 до 22. септембра. Савет је помогао, финансијски, новогодишње дечје представе Луткарског позоришта. Ово тело је у току прошле године упутило и Предлог председнику општине да буџетом за ову годину предложи новчана средства за израду пројектне документације, као и обезбеђивању локације за изградњу општинског базена, што је како је речено „у интересу деце, инвалидних лица и осталих грађана општине Алексинацˮ.

Пред члановима Савета нашао се и Извештај о вакцинацији сачињен од стране служби алексиначког Дома здравља. Анализирајући бројке из тог дописа може се закључити да се вакцинација на подручју општине Алексинац одвија успорено и на почетку ове године обухват заштите пунолетног становништва био је испод 50 одсто. Ништа боља ситуација није ни у прва два овогодишња месеца, пошто је највећи број вакцинисаних особа међу онима који примају трећу дозу.

Према извештају из Дома здравља достављеног општинском Савет за здравље, у јануару је дата 741 вакцина од тога 137 прва, 169 друга и 435 трећа доза. До 22. фебруара за потребе наших суграђана искоришћене су 362 вакцине. Њих 56 примили су прву, 97 другу и 209 трећу дозу.


Сутра: О спорном Извештају саветника за заштиту пацијената 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − 1 =