Саопштење председника општине Алексинац о постављеним експлозивним направама у Основним школама

Овог јутра због дојаве о постављеним експлозивним направама у основним школама на територији општине Алексинац прекинута је настава, а представници полиције контролишу просторије ових образовних установа.

Поводом овог случаја огласила се и локална самоуправа, а званично саопштење председника општине Далибора Радичевића преносимо у целости.


По информацијама које смо добили од Министарства унутрашњих послова и Основних школа са територије Општине Алексинац, у преподневним часовима, електронском поштом упућене су претње о постављеним експлозивним направама у школама.

Припадници Министарства унутрашњих послова су на терену и у току је преглед свих просторија, како би се обезбедила сигурност деце и запослених. Настава је обустављена и до краја прегледа просторија, неће се одвијати.

За сада нема разлога за бригу и ширење панике, док ће се по речима Министра образовања, у наредном периоду радити на појачавању безбедности, у свим школама, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова.

Председник општине Алексинац,
Далибор Радичевић


Саопштење председника општине Алексинац Далибора Радичевића можете преслушати овде:

Насловна фотографија: Зграда општине Алексинац (извор Википедија)

Један коментар

  1. I ja se slažem da su dojave lažne,ali ne smemo se opuštati dok se ne otkrije ko je iza svega ovoga i ko šalje te uznemirujuće poruke.Ako se sazna ko je to,biće neophodna kazna npr. od 30 do 60 dana.To je moj predlog.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five + 13 =