Саобраћајна полиција добила дрога тест

Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац већ годинама уназад одваја одређена средства за набавку опреме намењене саобраћајној полицији, како би се унапредио и побољшао њихов рад.

Набављену опрему су данас, представницима алексиначке полиције, уручили председник општине Алексинац Далибор Радичевић и председник Савета Дејан Милошевић. Иначе, средства од којих се финансира Савет долазе управо од наплаћених казни за саобраћајне прекршаје, тачније оно што саобраћајна полиција напише.

− Овог пута смо из средстава Савета обезбедили милион динара и купљена је опрема за бољи рад саобраћајне полиције. Узели смо рачунаре. Три рачунара са пратећом опремом, ласерски даљиномер, уређај за мерење шара дубине гума, уређај за мерење рефлексије, тачније пропустљивости стакала, одређени број чуњева, прслука, таблица. Узели смо и једну новину, а то је дрога тест који наша саобраћајна полиција до сада није имала, тако да ће кренути убудуће са том контролом наших возача − рекао је Милош Милошевић, заменик председника Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац.

Према плану рада Савета и у наредној години су предвиђена средства намењена саобраћајној полицији, такође, у вредности од милион динара. Према најави, она ће бити утрошена за набавку мотоцикла.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − eight =