Сајамске цене летовања

На овогодишњем 44. Међународном сајму туризма у Београду могле су се наћи понуде широм Србије, од смештаја па до других, разних туристичких атракција. Приметне су биле и понуде ван наше државе, попут наших суседних држава, Македоније, Словеније, Бугарске, Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине. Велика је потражња била и за оним даљим дестинацијама као што су Египат, Тунис, Занзибар и Дубаи. Акценат овогодишњег Сајма усмерен је ка Кини, која је и земља партнер, па су заинтересовани љубитељи путовања могли добити информације у вези са посетом и овој држави.

Иначе, разни аранжмани могли су се наћи и када је упитању крстарење Медитераном, Исландом, Карибима и Аљаском. У зависности од типа крстарења, цене су разноврсне и крећу се од око 300 евра по особи.

Са наших простора, најпосећеније дестинације за летовање су Грчка и Црна Гора. Цене аранжмана, које смо приметили на Сајму, разликују се у зависноти од градова, сезоне и типа смештаја. Најниже цене апартманских смештаја у Црној Гори, које смо пронашли, кретале су се ван сезоне 6 и у сезони од 10 евра по ноћењу, док је хотелски смештај око 20 у сезони и ван сезоне 15 евра по ноћењу.

Када је у питању смештај у Грчкој, аранжмани су углавном фокусирани на апартмански смештај, почешви углавном од десет ноћења, и цена се креће између 80 и 90 евра по особи. Цене током сезоне за исте капацитете износе око 200 евра, па навише.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + 9 =