Руски класик у новој форми

Алексиначка позоришна публика имаће прилику да почетком наредне седмице погледа једну несвакидашњу позоришну представу. Позоришни пројекат „ТриТформаТ” из Белорусије ће 13. септембра након Београда и у Алексинцу представити музичку драму „Карењина”, рађену по чувеном роману великог руског писца Лава Толстоја.

Млада руска редитељка Татјана Самбук, са композиторком Дарјом Гарбузњак, направила је музички комад по славном класику, заоденувши га у савремену и потресну љубавну причу, у музичком аранжману Председничког оркестра Републике Белорусије. Представу изводи белоруски позоришни пројекат “ТриТформаТ”, на чијем је челу позната белоруска глумица Вера Пољакова Макеј.

„Карењина” је бити титлована на српском језику, а у представи играју познати позоришни и филмски глумци Вера Пољакова, Александар Тимошкин, Дмитри Егоров, Алесја Пухова, Јуриј Баранов, Дмитри Климович, Маргарита Киселите и Глеб Ракитин.

Уметници из Белорусије обрешће се у Великој сали Дома културе од 20 сати, а цена улазнице је 300 динара, док је за ученике 150 динара.

Извор фотографије: Центар за културу и уметност Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − 11 =