Расте број вакцинисаних Алексинчана, од сутра ново радно време

Вакцинација против вируса на подручју општине Алексинац је све интензивнија и како је објављено на званичном сајту Дома здравља до јуче је укупно вакцинисано 1.167 особа , што је 2,78 одсто одраслог становништва наше општине. Од како је почела масовна имунизација кинеском вакцином вакцинисано је 1.012 особа, а претходно је дато 155 америчких вакцина.

На истом сајту је објављено да је до сада ова установа добили 1.560 доза кинеске вакцине за 1.560 особа. За данас су најављене нове количине кинеске, а ускоро се очекује долазак и руске вакцине.

Из Дома здравља су позвали све заинтересоване за било коју вакцину да се пријаве преко еУправе, а они ће бити позвани на вакцинацију када изабрана вакцина буде доступна и када дођу на ред.

Вакцинација се одвија у просторима Дома културе у центру Алексинца, и њу обављају три тима из Дома здравља. Од сутра ће се продужити време имунизације, па ће грађани моћи да се вакцинишу у периоду од 8 до 18 часова.

Према неким незваничним најавама, тренутно пристигле количине доза у алексиначком Дому здравља су довољне за још око пет дана вакцинације. Остаје нада да ће и следећих дана овдашњој здравственој установи бити испоручене нове количине вакцина.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × one =