Расписан конкурс: Субвенције за осигурање пољопривредних производа

Наши пољопривредници који су осигурали усеве и своја стада имају могућност да део тих трошкова надокнаде као субвенције из локалног буџета. Председник општине Алексинац Далибор Радичевић је јуче расписао Јавни позив за остваривање права на регрес за премију осигурања усева, плодова, вишегодишњих засада, расадника и животиња за пољопривреднике са територије општине Алексинац који имају регистровано газдинство и осигурали су своју производњу код неких од осигуравајућух друштава.

Висина остварених бесповратних подстицаја износи 60 одсто од висине премије осигурања, без урачунатог пореза. Максимални износ подршке по кориснику је 100.000 динара. Захтеви за остваривање поменутог права подносе се Општинској управи Алексинац – Одељењу за локални економски развој, пољопривреду и водопривреду у периоду од 15. августа до 4. септембра текуће године.

Неопходни обрасци за учешће на конкурсу објављени су на интернет страници општине Алексинац, а могу и да се преузму у канцеларији бр. 32 сваког радног дана од 7 до 15 часова. Осим пријаве, потребна је и одређена пратећа документација, па је препорука пре него што пољопривредници предају документацију да се консултују са локалном стручном службом за пољопривреду у поменутој канцеларији број 32.

Финансијска средства предвиђена за реализацију Јавног позива износе 400.000 динара и она су прошле године била довољна према тада исказаном интересовању. Шта ће донети овогодишњи позив остаје да се види.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + 2 =