Први радни дан председника Радичевића након излечења од Ковида 19

Далибор Радичевић, председник општине Алексинац, данас се након 14 дана појавио на посао у свом кабинету. Председавао је седницом Општинског штаба за ванредне ситуације. Он је један од наших суграђана који је успео да се избори са вирусом корона.

Радичевић каже да је искуство са овом болешћу непријатно, иако није имао тежу клиничку слику, нити било какве друге симптоме. Тестирање је радио зато што је био у контакту са зараженим особама.

− Нажалост и моја породица је била заражена вирусом Ковид-19. Сви су добро, то смо прележали. Али, искуство које имам да у тих 14 дана, пошто сам редовно ишао на контроле и примао терапију у Општој болници у Алексинцу, каже ми да није ни мало наивна ситуација и да треба да се придржавамо свих епидемиолошких мера које прописује и републички Кризни штаб и Штаб за ванредне ситуације општине Алексинац како бисмо спречили ширење вируса и како бисмо што пре изашли из ове кризе − каже Радичевић.

Оно што је евидентно, напомиње наш саговорник, јесте да се вирус полако успорава и да је кренула тенденција опадања броја заражених и броја првих прегледа што је добро, али то није разлог за опуштање.

− У сваком случају требамо обратити пажњу на своје понашање и у наредном периоду. Наравно, није све ни у нашој моћи, ја сам гледао да штитим и себе и све сараднике око себе, као и своју породицу па опет био сам заражен једног тренутка и вирусом Ковид-19. Али мораћемо, у сваком случају, да се придржавамо свих мера како бисмо успели да што пре изађемо из тешке ситуације − закључује први човек општине, председник Далибор Радичевић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + 2 =