Пропусти у саобраћају се некада не могу исправити

Прослава новогодишњих празника увек је праћена конзумирањем великих количина алкохола, а није реткост да након прославе појединци у припитом стању седну за волан и направе животну грешку са тешким последицама.

Тим поводом, у организацији Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац, данас је Славиша Савић одржао предавање под називом „Још увек возим, али не ходам” и младим људима, гимназијалцима, покушао да приближи са колико озбиљним последицама могу да се сусретну они који не поштују саобраћајне прописе.

− Сматрам да оваква предавања могу дати допринос повећању безбедности младих у саобраћају. Конкретне резултате ћемо видети након краја године, за годину две кроз статистику жртава саобраћајних незгода и уопште саобраћајних незгода које се дешавају на овој територији, али и у Републици Србији. Сматрам да млади треба да буду упознати са чињеницом да се пропусти који настану у саобраћају некада не могу исправити и моје колеге и ја то радимо на сопственом примеру, причамо о својим саобраћајним незгодама, о грешкама које смо сами направили и последицама тих грешака по наш живот, нашу околину и нашу породицу − појаснио је Славиша Савић.

Циљна група су били млади возачи, тачније они који су на обуци и они који су скоро добили возачку дозволу и Савић је задовољан како млади људи током овог предавања прихватају савете и колико овакав вид предавања допире до њих.

Иначе, по сазнањима из Агенције за безбедност саобраћаја статистика за ову годину је за сада добра, у смислу да је приметан пад броја саобраћајних незгода, броја погинулих и броја повређених, што донекле говори у прилог да се протеклих година озбиљно радило на унапређењу безбедности младих у саобраћају и уопште унапређењу безбедности у саобраћају.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 − one =