Продужен рок за рамове

Заинтересовани власници ИМТ трактора могу и током овог меса да конкуришу за бесплатни тракторски заштитни рам.

Објавом на званичном сајту Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, позвана су сва заинтересована физичка и правна лица на територији Републике Србије, која испуњавају услове у складу са одређеном уредбом да конкуришу за наведене субвенције. Рок за подношење захтева је са 30. новембра продужен до 26. децембра ове године.

Држава финансира целокупан износ заштитног рама, јер је у те сврхе Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре определило 125 милиона динара. Заштитни рамови додељују се за неколико модела ИМТ трактора. Поред тога, подносиоци захтева за субвенционисану доделу заштитног рама за употребљавани трактор треба да испуњавају неколико услова, који су наведени на званичном сајту Агенције.

Додатне информације у вези са овим Јавним позивом заинтересована лица могу добити путем имејл адресе: subvencijaram@abs.gov.rs и путем броја телефона 011/301-44-42.

Иначе, према подацима Агенције за безбедност саобраћаја, годишње страда четрдесетак возача трактора без рамова или кабина. Ради се углавном о старијим возилима која су у свом времену испоручивана без ове заштите. То су обично трактори ИМТ којих и на подручју општине Алексинац има у употреби у значајном броју. Зато је врло важна њихова исправност за безбедност саобраћаја тамо где учествују.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × five =