Продужен рок за пријаве за субвенције

Пољопривредни произвођачи имаће додатних недељу и по дана за подношење пријава за субвенције по актуелним јавним позивима, јер су крајњи рокови продужени до 12. јуна. То се односи на пријаве за давања по хектару, као и за субвенције за квалитетна приплодна грла, тов, краве за узгој телади за тов и пчеле.

Регистрованим пољопривредним произвођачима са подручја наше општине, који нису у могућности да сами поднесу захтев за субвенције, Општина Алексинац је обезбедила техничку помоћ приликом пријаве.

Подршка алексиначким пољопривредницима пружа се на више локација, у згради Општине, канцеларија број 32, и у просторијама месних канцеларија Житковац, Трњане, Тешица и Катун, сваког радног дана од 10 до 13 часова.

Иначе, када је реч о подстицајима за биљну производњу, првобитан износ био је 9.000 динара, али тај износ је двоструко увећан и сада износи 18.000 динара по хектару. Пољопривредници којима до сада та врста субвенције није исплаћена добиће повећан износ у целости, док ће пољопривредним произвођачима којима је већ исплаћено 9.000 динара по хектару разлика бити додатно исплаћена у наредном периоду.

Оно што је битно, пољопривредници који су се до сада пријавили за ову врсту субвенција не треба да подносе додатне пријаве.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − 2 =