Trezor

Продужен рок пријема захтева за субвенције

Носиоци пољопривредних газдинстава која имају активан статус, а који нису добили субвенције у овој години имају прилику да поднесу захтев за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи. Рок за подношење захтева у Управи за трезор (бивши СДК) продужен је до краја наредне седмице, односно до 5. јуна.

Због ситуације изазване проглашењем ванредног стања Управа за аграрна плаћања је на основу последњег пресека стања из 2019. свим пољопривредницима који су остварили право на овај подстицај исплатила средства и за 2020. годину, иако нису подносили захтев. Међутим, пољопривредницима који су своје газдинство регистровали у прошлој години и нису остварили право на подстицаје у прошлој години, а нису поднели захтев пре увоћења ванредног стања средства нису исплаћена. Они су дужни да поднесу захтев за субвенције пре истека рока.

По том захтеву добијају се подстицаји у производњи од четири хиљаде динара по хектару, а такође још 1.200 динара по хектару на име субвенција за гориво. То значи да по обједињеном захтеву носиоци пољопривредног газдинства, укупно добијају пет хиљада и 200 динара по хектару пријављене биљне производње.

Приликом подношења захтева потребно је да пољопривредници лично дођу у Управу за трезор (бивши СДК) и понесу са собом важећу личну карту. Постоји могућност да уместо носиоца пољопривредног газдинства захтев поднесе и овлашћено лице, али у том случају потребно је понети и овлашћење на увид.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × four =