Приметан пад броја лица која су на евиденцији НСЗ-а

Према подацима Националне службе запошљавања, минулог месеца регистровано је 4.574 лица која траже посао на територији наше општине. Од тог броја више од половине су жене и по евиденцији ове службе њих је 2.373.

Посматрајући бројке, број незапослених лица је у марту, у односу на фебруар, самењен за 0,7 посто, а чак 5 посто посматрајући статистику из марта прошле године.

Од укупног броја лица на евиденцији у општини Алексинац, више од 12 месеци, што се рачуна као дуготрајна незапосленост, на посао чека 66 посто од укупног броја. Цифре и даље показују да највеће учешће у регистрованој незапослености код нас, према трајању незапослености, имају лица која на посао чекају преко 10 година и они чине скоро петину укупног броја лица без посла, а затим је највећи број оних који су на тржишту рада од једне до две године, односно око 630 лица.

Када је реч о старосној структури, на евиденцији су лица свих старосних доби, али по броју предњаче она од 55 до 59 година, њих је око 13 и по посто од укупног броја, а у стопу их прате лица старости од 50 до 54 и од 45 до 49 година.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − 1 =