Прикупљено 25 јединица крв

Црвени крст Алексинац, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша, спровео је данас још једну редовну акцију добровољног давања крви.

Одзив је и овог пута био добар, па је прикупљено 25 јединица крви, а овог пута један давалац се прикључио породици хуманих Алексинчана. Организатори ових акција поручују да сви који су здрави и могу и желе да дају крв не треба ни на који начин то да у наредном периоду одлажу због ситуације са корона вирусом, а ни са вакцинацијом.

Сви људи који су здрави и који прођу основни преглед код лекара могу да дају крв. Акцији прикупљања крви могу да се одазову и вакцинисани људи, стим што они који су примили вакцину произвођача Модерна, Фајзер или Синовак (кинеска) могу одмах да дају добровољно крв, а они који су примили вакцину произвођача Асразенека или Спутњик 5, можете дати крв тек за две недеље, кажу лекари из Завода за трансфузију крви.

Иначе, наредна акција добровољног давања крви заказана је кроз две недеље, односно 21. фебруара, такође у Дому културе у Алексинцу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + six =