Премијера Пепељуге

Позоришну сезону 2018/19. Градско позориште „Театар 91” отвара у среду, 7. новембра премијером представе „Пепељуга” намењеној нашим најмлађим суграђанима али и њиховим родитељима.

Ова духовита сценска игра писана у маниру најбољих писаца за децу задржава све особености бајке која се бави проблемом одрастања, сазревања и љубави у најширем смислу, од оне према оцу и мајци, до искрене и непоткупљиве љубави младенаца. Иако ова бајка потиче са Далеког истока нама су најближе варијанте које су стигле од познатих бајкописаца Шарла Пероа и Браће Грим, а „Пепељуга” је више пута и екранизована, што кроз Дизнијеве анимиране филмове, што кроз Холивудска остварења.

Milena Rašić– Ову ′Пепељугу′ за нас је написао и уступио нам Игор Бојовић који је најавио свој долазак на премијеру јер жели да види како је ′Театар 91′ његов комад поставио на сцену. У представи поред редовне екипе коју чине Бојан Цветковић, Зорица Стевановић, Нинушка Стојановић, Срђан Стојадиновић, Бобан Тодоровић и Слободанка Живковић, играју и гости из крушевачког позоришта, Јелена Томић и млади глумац Стеван Здравић који први пут сарађује са нашим позориштем – каже у најави премијере директорка „Театра 91” Милена Рашић.

Представу је режирао Бранко Поповић некадашњи управник ужичког позоришта и предавач на алексиначкој Високој школи за васпитаче који је у афиши написао да овом представом желе да сачувају све препознатљиве поруке, али и да је унапреде и да личну очараност овом причом пренесу на гледаоце свих узраста што је и својеврстан позив на заједничку игру која нам у општој усамљености све више недостаје.

За поставку „Пепељуге” био је задужен вишечлани тим. Идејно решење сценографије урадио је Ненад Живановић, за шминку је била задужена Мирјана Илић, а за сонгове Драган Вуковић.
Премијера је заказана за 19 сати.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 4 =