Преко Новогодишњег вашара до нових наставних средстава

Данас је, другу годину заредом, одржан Новогодишњи вашар у Мултимедијалној сали житковачке Основне школе „Вук Караџић” и на штандовима су за продају били изложени украси и предмети које су израдили ученици нижих разреда ове осмолетке.

Наравно, и родитељи су учествовали у организацији вашара, а помагали су деци и у изради појединих предмета чиме се негује колективни дух, што нам је и потврдила учитељица Мирјана Станојевић.

− Најбитнији је колективни дух, дружење, код деце се развија љубав према заједничком раду, према дружењу и развија се креативност код деце, јер виде једни од других како треба то да раде, наравно уз нашу велику помоћ и мислим да је то сасвим успело и прошле и ове године − појаснила је наша саговорница.

Од новца који су прикупили прошле године купљена су наставна средства која деци користе у настави, а планирано је да и овогодишња средства буду утрошена за исту намену.

− Видећемо шта је потребно пошто смо прошле године купили доста тих наставних средстава, ове године ћемо одлучити тек када видимо колико смо новца прикупили, али свакако ће то бити нешто што је употребљиво у настави и што ће користити деци овде у школи − додаје учитељица Станојевић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − twelve =