Преко анкете до нових прозора и фасада

Локална самоуправа позвала је све заинтересоване грађане општине Алексинац да учествују у анкети као и да се информишу о субвенцијама за енергетску санацију. Путем анкетирања добиће се базни подаци ради израде и усвајања Програма енергетске санације за период 2022 – 2026. године.

Према речима надлежних у локалној самоуправи битно је учествовати у анкети како би се прецизније определила средства за субвенције у буџету општине.

(фотографија из архиве)

− Општина Алексинац је расписала анкету како би стекла увид које су потребе грађана за енергетску санацију стамбених објеката, а анкета је једна врста основа како би планирали средство у буџету у наредном периоду − рекла је Маријана Радивојевић, заменик председника општине Алексинац.

Након добијених средстава по расписивању Јавног позива од стране Министарства рударства и енергетике општина је у обавези да распише два јавног позива. Први јавни позив биће упућен фирмама који ће набављати опрему и материјал за енергетску санацију стамбених објеката, а други позив заинтересованим грађанима.  

− План је да су у наредним годинама подигне енергетска ефикасност на виши ниво и да смањимо потрошњу топлотне и електричне енергије − додала је заменица председника општине.

Субвенције за Енергетску санацију укључују замену спољних прозора и врата, постављање изолације на фасадама, крововима, подовима и  унапређење грејних система објеката. Анкета траје до 20. августа и налази се на званичном сајту општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − five =