Председник саопштио када ће почети градња кружног тока и градских улица

Данас су отворене две јавне набавке које се односе на уређење саобраћајница у граду. По речима председника општине Алексинац успешно је окончана јавна набавка за асфалтирање улица Војске Југославије и Вука Карађића, односно саобраћајница које пролазе поред дела Зелене пијаце. Такође, обављена је и јавна набавка за изградњу кружног тока на улазу у град.

‒ Улица Војске Југославије, као и кружни ток на улазу у Алексинац је тема о којој смо причали на последњој седници скупштине где смо обезбедили и средства у ребалансу буџета пошто првобитно није била планирана да се ради та улица. Расписали смо јавну набавку. Имам информацију да је данас било отварање јавних набавки и имамо заинтересоване извођаче радова. Остало је само да комисија склопи целокупну документацију и да провери понуде и врло брзо очекујемо, да прође и онај законски рок од 7 дана за прилагање жалби. Очекујемо да ће те две улице кренути да се раде у наредних петнаестак дана ‒ каже први човек алексиначке локалне самоуправе.

Напокон има наговештаја да ће бити помака и у замени столарије на згради општине Алексинац. Након два пропала јавна позива, на овом трећем конкурсу јавило се више заинтересованих.

‒ Оно што је још битно данас је исто отворена јавна набавка за реконструкцију зграде Општинске управе где смо средства делимично добили од Републике Србије, а део је наших средстава. И ту имамо помак за разлику од претходна два неуспешна покушаја. На тендеру се у првом сличају није јавио нико, други пут су се јављали са много већом ценом, данас су отворене три понуде које су у пројектованој цени. Остало је само да комисија одабере најповољнијег понуђача ‒ објаснио је Радичевић.

Једина сметња почетку радова може бити евентуална жалба учесника тендера. А у том случају искуства са републичком Комисијом су веома непријатна. Тако се за коначно решење о извођачу реконструкције пута Трњане – Доња Пешчаница чека већ неколико месеци. Лето прође, а од одговора Комисије ко је у праву нема ни трага.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − seven =