Председник општине о садашњим и будућим радовима на инфраструктури

Данашње заседање алексиначког локалног парламента започето је информисањем одборника о активностима локалне самоуправе између две седнице Скупштине општине Алексинац. Председник општине Далибор Радичевић је казао да се почетак године искористио за што бољу припрему за предстојећу грађевинску сезону. Осим тога због повољних временских услова неки радови су настављени, а поједни завршени.

Радичевић је навео да су у претходном периоду настављени радови у првој фази на санацији Дома културе у Трњану, покренута је санација расвете на игралишту у Доњем Адровцу и санација зграде Установе за одмор и рекреацију деце Лоповац у Липовцу.

‒ Ту су средства делом из буџета општине Алексинац, а делом смо добили по конкурсу на коме смо учествовали у претходној години. У међувремену расписане су јавне набавке и потписани су уговори за санацију Дома културе у Прћиловици, и за уређење дела саобраћајнице у самом насељу која се прикључује на државни, односно општински пут – објаснио је први човек општине уз напомену да се ради о другој фази, пошто је у оквиру прве фазе прошле године урађен део локалних улица.

Председник Радичевић је најавио и радове на инфраструктури у самом граду, а у питању је неколико саобраћајница.

‒ Потписани су уговори за асфалтирање коловоза за три улице у самом граду, улице: Алексе Шантића, Јошаничка и Дунавска. Потписани су уговори за изградњу потпорног зида у улици Савској у Алексинцу који прети да направи веће штете, тако да смо и по том питању гледали да што пре одреагујемо. Покренута је израда пројектне дкументације за издрадњу улице Милана Маринковића и део улице Солунске, Моравичке од Дунавске до Висећег моста у Алексинцу и Партизанске у Житковцу – прецизирао је у свом излагању челни човек општине.

Одборници су могли да сазнају и још неколико активности које локална самоуправа планира или већ предузима кораке ка реализацији одређених пројекат који се односе на уређење градског стадиона, али и сеоских домова културе и игралишта у другим месним заједницама.

‒ То су поступци који су завршени и где су већ потписани уговори, а у току је и избор извођача радова за уређење предње фасаде Дома културе у Доњем Љубешу, рушење дела Дома културе у Бобовишту, уређење пољских путева у месним заједницама што представља један од већих проблема и гледаћемо да већ у мају месецу комплетни атарски путеви буду санирани, замена дела столарије у Дому културе у Кулини, замену столарије на школском објекту у Горњој Пешчаници, набавка и монтажа столица на градском стадиону у Алексинцу и израда дечијег игралишта на Алексиначком Руднику. Јавне набавке које су у току то су санација подрумских просторија у дворишту Основне школе Смех и суза у Алексинцу ‒ завршио је своје излагање председник Радичевић.

Након тога почео је рад седнице Скупштине општине Алексинац по дневном реду.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 1 =